Cioară neagră

 

Cioara neagră (Corvus corone) este o specie comună, prezentă în toate tipurile de habitate.

Construiește cuib deschis în vârful copacilor înalți, mai puțin vizibil decât al coțofenei. Se deosebește de cioara de semănătură prin penele negre de la baza ciocului; care este mai masiv și cu vârful  mai curbat. Croncănitul este mai aspru și mai puțin nazal.

Cioară neagră are o gamă diversificată de hrană ce constă în  cereale, fructe și semințe, dar poate captura și mamifere mici, șopârle sau ouă ale altor specii de păsări mai mici, iar în unele cazuri poate fi și necrofagă hrănindu-se cu hoituri de animale. Păsările devin active pentru reproducere din al doilea an de viață.

Femela depune 2-7 ouă pe care le incubează singură timp de 18-20 de zile. Puii sunt nidicoli și sunt hrăniți la cuib de către ambii părinți timp de 28-30 de zile.

În afara perioadei de cuibărit, formează stoluri mici pentru căutarea hranei și pentru înnoptare.

Foto: Peter Lengyel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *