Comunicat de presă ca urmare a realizării Conferinței

 

ASOCIAȚIA PENTRU MEDIU ȘI EDUCAȚIE, custode al sitului Natura 2000 ROSPA0124 Lacurile de pe Valea Ilfovului, în calitate de beneficiar al contractului de finanțare nr. 65/29.05.2017, încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020, a organizat în data de 28.03.2018, cu începere de la ora 12:00, în „sala de ședințe” a Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Dâmbovița din str. Calea Ialomiței nr. 1, Municipiul Târgoviște, județul Dâmbovița, conferința de lansare a proiectului „Conservarea biodiversității în situl Natura 2000 ROSPA0124 Lacurile de pe Valea Ilfovului” cod SMIS 2014+ 101989.

La eveniment au participat reprezentanți ai Agenției pentru Protecția Mediului  (APM) Dâmbovița, ARTIC S.A., Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate (ANANP), Primăriei comunei Văcărești, Primăriei comunei Nucet, Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Piscicultură Nucet, Gărzii Forestiere Ploiești, Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură (ANPA), Direcției Silvice Dâmbovița, Ocolului Silvic privat Poiana Cerbului, Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița „Mircea cel Bătrân”, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, Administrației Bazinale de Apă Argeș – Vedea, Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agicultură Dâmbovița, Presei locale (ziarul Jurnal de Dâmbovița), ELHAZ CONSULT S.R.L. (entitate ce elaborează studii de impact), precum și un propietar de pădure din situl Natura 2000 ROSPA0124 Lacurile de pe Valea Ilfovului.

În cadrul celor aproximativ 2 (două) ore de discuții, aspectele dezbătute au vizat:

-Aspecte generale referitoare la proiectul mai sus menționat (scop, durată, buget, activități, etc.);

-Aspecte generale referitoare la rețeaua Natura 2000 (cadrul legislativ la nivelul Uniunii Europene și transpunerea acestuia în legislația din România);

-Aspecte specifice legate de protejarea biodiversității în situl Natura 2000 ROSPA0124 Lacurile de pe Valea Ilfovului; (speciile de păsări protejate, reguli ce trebuie respectate, importanța Planului de management etc.);

-Importanța implicării tuturor celor prezenți la conferință, și nu numai, în conservarea biodiversității în contextul dezvoltării durabile a comunităților locale aferente sitului Natura 2000 ROSPA0124 Lacurile de pe Valea Ilfovului.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *